Wielerclub PRC Delta organiseert op 8 juni 2024 het KNWU NK Jeugdwielrennen in Zuidland. Vanuit het hele land zullen kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar strijden om het felbegeerde rood-wit-blauwe tenue waarin zij een jaar lang mogen rijden. Het parcours loopt dwars door Zuidland heen en komt langs de mooiste plekjes van het dorp.  

De organisatie van het KNWU NK Jeugdwielrennen 2024 is onlangs toegewezen aan wielerclub PRC Delta in Spijkenisse. Anderhalf jaar geleden tijdens het Jeugd NK wielrennen in Nijverdal is het idee om deze wedstrijd te organiseren ontstaan. Tijdens de afsluitende barbecue op de camping waar de vereniging verbleef, werd de wens zachtjes uitgesproken. Nu anderhalf jaar en vele hobbels verder hebben ze van de KNWU vernomen dat de organisatie in hun handen is op 8 juni 2024. 

Tijdens het zoeken naar de beste locatie om een parkoers uit te tekenen kwam de organisatie als snel terecht in het mooie wielerdorp Zuidland gelegen in de gemeente Nissewaard. Zuidland, het dorp waar vele wielrenners zijn opgegroeid en wonen. Dit wielerdorp bij uitstek wordt het prachtige decor van een 1,5 km lang parkoers dat dwars door het dorp gaat. De Zuidlandse renners Maarten den Bakker, Chantal Blaak, Daan Hoole, gebroeders Sintmaartensdijk, Keven Inkelaar én Fabio Jacobsen reageerden allen zeer enthousiast toen zij over dit evenement hoorden en hebben, waar mogelijk, zelfs belangeloos meegewerkt aan een promotiefilm voor dit unieke evenement. 

8 juni beloofd nu al een mooie dag te worden voor de 750 kinderen die gaan strijden om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui in hun categorie. 

“We willen er een geweldige dag van maken. Daarom zijn we niet alleen bezig met het regelen van de praktische zaken van het evenement maar ook met leuke extra’s zoals een groot horecaplein en toffe merchandise.” aldus initiatiefnemer Dennis Kloos. Bestuurslid Wesley Lems vult aan: “We zullen zowel de bewoners als de bezoekers al in vroeg stadium informeren over het evenement. Het is bijzonder om nu al te zie hoe behulpzaam de inwoners van het dorp zijn. Het kan niet anders dan een groot succes worden!”

De KNWU is blij met het NK Jeugdwielrennen in Zuidland. Maurice Leeser, Directeur-Bestuurder bij de KNWU: “We zijn verheugd met PRC Delta als organisator van het NK wielrennen voor de jeugd. We zijn ervan overtuigd dat PRC Delta een prachtig en uitdagend parcours voor het kampioenschap neer kan leggen en daarmee nog meer kinderen kan enthousiasmeren voor de fietssport. Dat vinden we met name belangrijk omdat steeds minder kinderen actief bewegen of bijvoorbeeld met de fiets naar school gaan. PRC Delta draagt met het organiseren van het NK bij aan onze doelstelling om meer kinderen kennis te laten maken met de wielersport.”